Aanmelden workshop kimchi voor zwangeren

Meld je NU aan zodat je zeker bent van een plek op de door jou gewenste datum en locatie. Ik werk met een maximum aantal deelnemers zodat ik zeker weet dat ik iedereen aandacht kan geven. Als ik je aanmelding ontvangen heb, stuur ik je een betaalverzoek. Je plekje is gereserveerd zodra de betaling is voldaan.

Kies Locatie

Kies datum
Kies datum
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Tijdens je zwangerschap ben je je nog meer dan anders bewust van je lichaam en je voeding. Je eet zo gezond mogelijk om je kindje een goede start te geven. Wat je nog meer kunt doen om je kindje een goede start te geven, is zorgen dat je darmflora zo gezond mogelijk is.

Gezond immuunsysteem, kado voor je baby

Tijdens een normale (vaginale) geboorte wordt je kindje vol’geperst’ met jouw flora. Je darmflora en vaginale flora zijn met elkaar verbonden. Dat betekent: als jouw darmflora gezond is, dan is je vaginale flora gezond en andersom. En vraag je je af : WT. is flora? Dat is de community van micro-organismen die in jouw darmen (en dus ook in je vagina) leven. Is niets engs, is juist heel fijn dat ze daar leven, ze zorgen namelijk goed voor jou. En straks ook voor jouw baby.

Als je flora gezond is, geef je jouw kindje een prachtig kado bij de geboorte, namelijk een waanzinnig stevige basis voor zijn of haar immuunsysteem. Dat is de eerste grote stap in de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem van jouw kindje. Helaas wordt onze flora in het Westen steeds ongezonder door onze voedings – en leefwijze.  Door allerlei wetenschappelijke onderzoeken komen we gelukkig steeds meer te weten over de enorm belangrijke rol van onze darmflora en hoe deze gezonder te maken.

Kimchi

Een van de makkelijkste manieren om je flora gezonder te maken is Kimchi eten. Kimchi is gefermenteerde groenten volgens Koreaans recept. Het fijne is dat het bomvol probiotische bacteriën zit. En niet zomaar bacteriën! Het zitten ook goede bacteriën in die in een potjes-probioticum niet te koop zijn. Dus zeg maar een veel breder aanbod van bacteriën. En het zijn er veel meer per dosering (een hap Kimchi bevat veeel meer bacteriën dan een dosering probioticum). Ten slotte: de kosten voor een pot Kimchi zijn lager dan die van een pot goede probiotica.
Het fijne is: Kimchi is lekker  en heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen dan alleen die voor de flora van jouw kindje. Al zou dat voor mij alleen al voldoende reden zijn om te beginnen.

Hoe kom je aan Kimchi

Je kunt Kimchi kopen bij verschillende winkels, maar let op, als het gesteriliseerd of gepasteuriseerd is, dan zijn de bacteriën dood. Leuk idee, maar beetje jammer dat je het gezonde effect mist.

Met een beetje kennis en wat inspanning kun je Kimchi prima zelf maken, dus waar wacht je nog op. Ga Kimchi maken, en ga het dagelijks eten. Ik raad aan om in ieder geval 2 maanden voor je uitgerekende datum te beginnen met Kimchi eten. Zo geef jouw kindje de best mogelijke start op deze wereld. En na de bevalling lekker doorgaan. Ook fijn als je borstvoeding geeft!

Deze workshop duurt ongeveer 2,5 uur, met o.a. de volgende onderdelen:
– Kimchi proeven
– Een rondleiding over ons erf met o.a. een permacultuurmoestuin en een kruidentuin (locatie lochem)
– Individueel testen of Kimchi direct voor jouw gezondheid werkt

De kosten voor deze workshop bedragen €80 p.p.
Dat is inclusief alle materialen en een kadootje om thuis ook Kimchi te kunnen maken.

Dus geef jij jouw baby ook een vliegende start? Ik zie je graag bij de workshop!