Ik kan je van alles vertellen over waarom je een detox zou moeten doen. Hoe het is. Wat het je brengt. Wat het mij heeft gebracht.

 

Maar het is natuurlijk veel interessanter om te zien wat deelnemers aan het detox-programma hebben ervaren:

 

Over het resultaat

Heerlijke zachte detox. Voel me lichter en gezonder. Precies wat ik wilde-Eveline

Voor het eerst van m’n leven Gedetoxd! Ik was al gewend de tongschraper te gebruiken, de eerste week werd m’n tong schoner en na twee dagen fase twee ineens in de ochtend flink beslagen, ook urine donkergeel, dus het was duidelijk te zien dat mijn lichaam aan het ontgiften was. Mijn huid werd gladder, cellulitis bovenbenen minder. Ik doe de volgende keer weer mee!-Jet

Voel me een stuk helderder en er is weer meer lichaamsbewustzijn-Dhyan

Koffie weglaten gaat goed . Ik rook veel minder en alcohol neem ik ook niet.
En een hele belangrijke nog! Ik rook een stuk bewuster en probeer echt te voelen wat er gebeurt wanneer ik ‘trek’ krijg. Daarmee kan ik al heel wat sigaretten uitstellen- Marieke

Wat ik merk: sneller verzadigd, jojo met bloedsuikerspiegel is weg, dringende behoefte aan dierlijke eiwitten is weg, de honger die ik ervaar en daarmee de leegte zit tussen m’n oren (de gewenning van vullen, heel confronterend), m’n gezicht is smaller, m’n huid gladder, veel betere stoelgang, hoofdpijnvrij inmiddels al weken, zin om door te gaan met een gezonde levensstijl- Natalia

 

Over het programma

De dagelijkse mailtjes waren echt een steun in de rug en ook de online ondersteuning is fijn bij vragen- Eva

Veel goede tips in de mails, die werkte absoluut stimulerend, ik ga denk ik door met het herhalen van de Flora Methode die ik vorig jaar deed, want van gezond eten wordt ik echt blijer! -Marie

Ik kende een aantal van de recepten al, dus ik dacht er licht over” dit gaat vanzelf”.
Misschien juist daarom, werd ik geconfronteerd met hardnekkige gewoontes:
Bijj de kop koffie die ik na een paar dagen toch nam, merkte ik, hoeveel impact het op me heeft.
Wat leer ik ervan: bewust en langzaamaan hardnekkige gewoontes afleren, en met mezelf op maat, vrijwillig stappen zetten.
Dat werkt beter. In het programma vind ik dat deel, het “ mentale” de meerwaarde in het aanbod, prettig hoe dat is opgebouwd, planmatig en met compassie. -Elly

Het ondersteunde mijn proces van loslaten wat echt niet meer bij mijn lijf hoort. Ik kon mijn doelen specifiek maken en mijn proces volgen. Het ondersteunde mijn proces van loslaten wat echt niet meer bij mijn lijf hoort.  Ik kon mijn doelen specifiek maken en mijn proces volgen. -Natalia

 

Over recepten en het eten

Leuke recepten in week 1. Wist niet dat gebakken witlof zo lekker kon zijn.-Eveline

Dag 4 in week 2 snakte ik naar wat variatie maar het fijne gevoel won het van de cravings! Een kauwgumpje dat ik nam om even een andere smaak te hebben smaakte me totaal niet. Doe mij maar Kitcheri. -Ella

Deze ayurvedische detox past heel goed bij mijn yogabeoefeing en huisgenoten kunnen gemakkelijk mee eten want het is heerlijk!

Lekkere recepten. Op 2 dingen na was alles echt heerlijk! -Jon

Ik kan soms zelf een wilde combinatie maken van voedingsmiddelen. Jouw recepten gaven hier meer rust in. En lekkere combi’s, net wat anders dan ik al ken. Leuke inspiratie!- Ingrid

Mijn lijf werd gevoed door alle zalige recepten. En de recepten zijn makkelijk te volgen.- Marjon

Dacht dat ik alcohol zou missen, maar dat viel echt mee. Wel had ik zin in zoet. Gelukkig doen de gebakken appeltjes en peren het ook goed qua zoet.- Jolanda

Koffie weglaten gaat goed . Ik rook in ieder geval veel minder en alcohol neem ik ook niet.
En een hele belangrijke nog! Ik rook een stuk minder (bewuster) en probeer echt te voelen wat er gebeurt wanneer ik ‘trek’ krijg. Daarmee kan ik al heel wat sigaretten uitstellen- Marieke