fbpx

Over PuurPlien

Stap voor stap de beste versie van jezelf worden: gezond, bruisend, blij, helder en energiek! En dat is geen gevecht, maar een feestje dat iedereen kan vieren.

 

Wie is PuurPlien

Ik ben Paulien Franken. Heb opleidingen gevolgd op het gebied van westerse en oosterse geneeskunde en voeding. Zowel zakelijk als prive hou ik me al jarenlang bezig met gezond worden en blijven via voeding.

 

Mijn verhaal

Ik was een bouwpakketje

Ik worstel al mijn hele leven met een aantal dingen. Vanaf dat ik een tiener was, met mijn gewicht. Op latere leeftijd was ik vaak onverklaarbaar moe.

Na mijn 40e werd het steeds lastiger om gewicht te verliezen, en kreeg ik steeds meer last van de vermoeidheid.

De oplossing van al mijn klachten

Ik besloot me te gaan verdiepen in mijn microbioom: alle bewoners die in je darm wonen. Zowel de goede als de slechte. En wat ik eigenlijk al lang wist, werd me steeds duidelijker: de enorme rol die het microbiooom speelt voor je gezondheid.

Vanuit mijn opleidingen en praktijk wist ik dat al, maar hoe meer ik me er in verdiepte, hoe meer ik me realiseerde dat het belang echt gigantisch is. En dat de kwaliteit van mijn microbioom rampzalig moest zijn.

Slechte darmflora

De eerste 10 jaar van mijn leven waren heftig zonder dat ik dat direct zelf door had: ik slikt elke dag antibiotica. Dit doodt alle bacterien, niet alleen de slechte maar ook de goede helaas.
De afgelopen 10 jaar van mijn leven zijn heftig geweest en ik heb erg veel stress en verdriet heb gehad. En stress doodt de goede bacterien.

…. daaag microbioom van Paulien.

Ontstaan van de FloraMethode

Dus aan de slag met dat microbioom. Ik heb veel gelezen. Ook over dieeten die door artsen zijn samengesteld. Maar dat was teleurstellend. Vaak niet lekker. Of erg ingewikkeld. En ik miste vaak een onderdeel.Daarom heb ik mijn eigen methode ontwikkeld. En die heb ik nati=uurlijk ook uitgebreid getest.

Na een maand merkte ik al enorme verschillen, en zeker niet alleen in alle kilo’s die ik kwijtraakte! Na  3 maanden was ik volledig overtuigd van de waarde en kracht die de FLora Methode heeft. Ondertussen was ik 15 kilo afgevallen, zonder honger of alleen maar wortels knagen. En het allerfijnste: mijn energienivo was zoveel beter dan het ooit was geweest. En de vage klachten waren ook langzaamaan verdwenen.

Regulier medisch onderzoek bevestigt belang microbioom

Wat er nog eens bij komt en wat ik echt inspirerend en motiverend vind, is dat er steeds meer regulier wetenschappelijk onderzoek wordt gepubliceerd dat het belang van het microbioom aantoont of die richting op gaat. Hoera! Laten we met zn allen zorgen voor knettergezonde darmen. En laat dat niet iets zijn dat alleen de ‘alternatieven’ promoten.

Mijn kennis en ervaring

Ik heb zowel privé als zakelijk meer dan 20 jaar ervaring met voeding, diëten, darmflora (in disbalans) en bijbehorende klachten. Alle ervaring en kennis die ik heb opgedaan deel ik graag met zoveel mogelijk mensen.  De dingen die ik ervaren en geleerd heb, kunnen echte life-changers zijn. Ik wens je veel  voortgang  op weg naar een  betere basisgezondheid.

 

 

Sluiten