Ooooow, wat is koffie toch lekker! Geniet jij ook zo van je bakkkie? Ik ben een junk. Koffie is het enige waar ik echt te veel van neem . Veel te veel. En ja, ik weet het, ken alle bezwaren en gezondheidsnadelen. En er zijn tijden dat ik minder, maar gemiddeld kom ik aan zo’n 5-6 kopjes per dag. Ik stop zo gauw mijn lichaam aangeeft: bah, genoeg. Hartkloppingen, onrust en verhoogde bloeddruk heb ik totaal geen last van.
Nou ben ik niet echt een verslaafde, in die zin dat ik er mee kan stoppen als het moet. (mmmm klinkt wel als de woorden van een verslaafde ). Maar ik stop echt. Soms. Vroeger, in de zin van ongeveer 10 jaar geleden, ben ik wel eens gestopt met koffie waarna ik 2 dagen lang echt knallende hoofdpijn had. Ontwenningsverschijnselen, je kent ze misschien ook wel? Denk dat ik toen wel echt ‘verslaafd’was. Ik ben daar toen echt heel erg van geschrokken en heb jaren geen koffie gedronken.
Inmiddels is het er op de een of andere manier toch weer in geslopen. En ik geniet er van!

Wat betekent jouw behoefte aan koffie?

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je zo’n behoefte hebt aan koffie? Kijk eens goed naar jezelf, en dan bedoel ik kijk verder je lichaam, want je bent veel meer dan alleen maar fysiek! Wat betekent jouw behoefte aan koffie op mentaal, emotioneel en spiritueel nivo?
Als je veel behoefte hebt aan koffie, heb je behoefte aan zorgzaamheid voor jezelf en openheid in jezelf. Je hebt het nodig om jouw ruimte in te nemen. Om de tijd en plaats in te nemen die je nodig hebt om ‘jou’te zijn. Vol liefde en respect voor jezelf. Dat is iets waar veel mensen (vrouwen?) mee worstelen, en geloof me , ik kan het weten. Been there, en ben er soms nog wel een beetje.
Ik heb jarenlang de taal van mijn ziel maar half begrepen. Ik wil en wilde “zorgen voor”Heb altijd voor alles en iedereen gezorgd, een groot gezin en enorm veel beesten. En daar zit het dubbele: ik heb altijd gedacht dat er ook nog een andere kant was, die ‘werk’ heet. En ik was op zoek naar mijn passie daar in. En heb veel verschillende dingen gedaan, op zoek naar. Het was allemaal best leuk, ik heb een brede interesse. Maar het was geen passie. Die passie leek wel onvindbaar. Maar het zat er dus al die jaren al, en had zich verstopt in plain sight, de beste plek om iets te verstoppen. Mijn passie is ‘ zorgen voor’, en dat doe ik in mijn privé leven met mijn gezin, beesten en planten. In mijn werk doe ik dat met PuurPlien, waar mijn doel is om voor zoveel mogelijk mensen te zorgen door het delen van mijn kennis en ervaring.

Luister naar de taal van je hart

En nu kan ik dus .Ik heb een enorme drive, en ook een enorme behoefte aan koffie .
Heb jij ook zoveel behoefte aan koffie? Weet dan dat dit wil zeggen:
Luister naar de taal van je hart, je ziel. Leer wat goed is voor jou. Wat jij nodig hebt. Pas als jij jouw plaats en tijd kan in nemen is er plaats voor wat anders. Doe niets dat niet in lijn is met jouw harte-taal. Waar ligt jouw bezieling? Waarvan gaat jouw hartje sneller kloppen? Je verlangt er naar om veel te doen, bergen te verzetten., je levensdoel te verwezenlijken. Te manifesteren wat in jou zit.
Dit is zo mooi, en zo waar!Het heeft mij geraakt en ontroerd. Bij mij staat alles in de startblokken om alles wat zindert, borrelt en bruist in mij, te manifesteren, te verwezenlijken.
Zingeving is voor mij pas een woord met inhoud geworden toen ik het voelde, toen ik het leefde.
Jouw opdracht is om jouw leven en jouw persoon als zinvol te ervaren en in te vullen. Koffie staat hierbij symbool voor enthousiasme en bezieling. Voor de zin om te beginnen, het verlangen om door te gaan. Te manifesteren.

Zo. Ik neem nog een bakkie.