Slechte drankjes

Je weet vast wel dat alcohol en (andere) suikerhoudende drankjes niet goed voor je zijn. Maar ze zijn zo lekker! En wanneer het van dat zalige zomerse weer is dan is het idee van een terrasje met een ijskoude rose of een lekker koud biertje ook wel erg aanlokkelijk.
Maarja. Alcohol. En, de alcoholvrije variant zit weer vol met suiker dus ook dat is niet zo’n fantastisch alternatief.

Goede alternatieven

Wat dan? De hele avond aan de spa rood? Bleh! Gelukkig zijn er voldoende lekkere alternatieven die niet alleen lekker zijn, maar die ook nog eens GOED voor je zijn!
Dus in plaats van lekker en slecht, drink je lekker en goed. Kijk, daar word ik dan weer blij van. Dat iets lekkers dat je naar binnen kiepert ook nog eens goed is voor je gezondheid omdat het bomvol zit met antioxidanten.
Wat hebben antioxidanten nou weer met een lekker drankje te maken? Nou heel veel in dit geval!
Mijn favoriete drankje is namelijk cold brew. Cold brew is gemaakt met groene thee. En misschien wist je al dat groene thee heel veel gezondheidsvoordelen heeft omdat het antioxidanten bevat?

Het is voor de BOB gelukkig niet meer nodig om de hele avond aan een spa rood te zitten!

Antioxidanten wat zijn dat?

Toch maar even kort wat theorie, zodat je begrijpt hoe belangrijk die jongens zijn. Antioxidanten gaan veroudering tegen. Ze zijn dus anti-aging .
Dat doen ze door de werking van vrije radicalen te neutraliseren.
Vrije radicalen zijn instabiele moleculen die vrijkomen bij alle processen die zich afspelen in je lichaam. Een soort afvalstoffen dus. En dat is niet erg, het hoort bij het leven, en dus bij het ouder worden.

De vrije radicalen spelen op hun beurt ook weer een rol in jouw lichaam, bijvoorbeeld bij bestrijding van virussen. En jouw lichaam is een prachtig systeem dat veel vrije radicalen al neutraliseert zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Vrije radicalen vormen zich niet alleen door de natuurlijke processen in je lichaam, maar ook door de blootstelling aan bv omgevingsfactoren, verkeerde voeding en medicijngebruik. In de wereld waar wij in leven is het dus vrij aannemelijk dat je blootstaat aan te veel vrije radicalen.

Wanneer je te veel vrije radicalen in je lichaam hebt, kan je lichaam dat niet meer goed zelf regelen. En dan kunnen ziektes ontstaan. Dus wat extra antioxidanten toevoegen kan helemaal geen kwaad.
Het is een beetje kort door de bocht, maar misschien voor jou net voldoende interessant om het eens te gaan proberen. En denk nou niet dat je jaren jonger wordt als je dagelijks liters groene thee drinkt! Bovendien: groene thee bevat ook cafeine. Dus alleen daarom al is het geen goed idee om er liters van weg te werken.

Cold Brew dikke aanrader

Waarom is cold brew zo gezond?

Cold brew is mijn meest recente ‘ontdekking’ en wat ben ik hier blij mee!
Cold brew is koud getrokken groene thee. En het leuke is dat deze manier van ‘brouwen’ veel meer antioxidanten oplevert dan wanneer je warme thee zet. Dus de positieve effecten van groende thee worden in de cold brew nog veel groter!

Hoe maak je cold brew

Je kunt online allerlei ingewikkelde methodes vinden. Moet je niet doen! Veel te veel gedoe. Volg gewoon mijn recept en je hebt in een handomdraai, en wat uurtjes geduld, een perfecte cold brew.
Dit recept is mijn absolute favoriet als het om cold brew gaat. Je kunt zelf eindeloos gaan varieren. Als je maar groene thee gebruikt en verder alleen natuurlijke ingrediënten.

Je hebt nodig:

1-2 el groene thee
1-2 el witte thee
Optioneel 1-2 el ‘smaakmaker ’ik gebruik gedroogde rozenblaadjes. Maar dit kan echt van alles zijn.

Je doet:

Doe de losse thee in een papieren theezakje . Of een herbruikbaar thee ding
Doe het zakje in een grote kan en overgiet met koud water.
Zet minimaal een nacht in de koelkast en voila! Kind kan de was doen.

Alternatieven

Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan een kant en klaar theezakje met groene thee en voeg daar nog een thee met smaak aan toe. Kies uiteraard wel voor natuurlijke smaken van bv bloemen of specerijen De tension tamer of kamille lavendel van Celestial Seasons gebruiken wij veel!

Hoe je nog meer afvalstoffen kunt verwijderen

Met cold brew help je jouw lichaam om veel vrije radicalen op te ruimen.

Maar wist je dat je op nog veel meer natuurlijke en zachte manieren jouw lichaam een handje kunt helpen met de grote opruiming?
Je kunt hier meer over lezen in het artikel dat ik heb gepubliceerd op inspirerendleven.nl

Je kunt ook meedoen met een van onze detoxprogramma’s. Voor elk seizoen is er eentje.