Ben jij iemand die het liefst ‘s avonds op de bank hangt met een serie, of kan de dag jou niet lang genoeg duren om van alles te doen? Niet omdat het moet, maar omdat je dat graag wil?

Ik ben een thrillseaker, een hoogsensitieve prikkelzoeker die eerder onder-dan overprikkeld is. Mijn dag kan dus niet lang genoeg duren om alles te doen wat ik wil doen. EN dat lukt me d oordat ik mijn darmflora of microbioom gezond hou. Nouja een deel daarvan, want alles gaat me in 1 leven niet lukken.

Ik ben daardoor dus altijd wel bezig. Maar dat geeft mij juist energie! Ik word doodmoe van bankhangen en binge watchen. Ofzo.

Darmflora ongezond

Tot een paar jaar geleden lukt mij dat niet, gewoon omdat ik savonds te moe was om nog van mijn kont af te komen. Die bank en series ken ik dan ook als geen ander. Maar bij mij was het geen keuze. Ik was domweg te moe.

Inmiddels weet ik waardoor. Mijn darmflora was compleet in disbalans. En laat dat nou hetgene zijn dat een grote rol speelt in je energienivo.

Inmiddels is dat opgelost. Mijn flora in balans en ik stuiter lekker de hele dag door. Ik word niet meer moe van mijn flora en van het bankhangen.

Mijn avonden zijn nu weer gevuld met ACTIE! Heerlijk. Waar ik me op dit moment veel mee bezig houd, is voedselbossen. Ik verdiep me in alles wat daarmee te maken heeft. Omdat wij een voedselbos gaan aanleggen. Superinteressant. Vooral omdat er zoveel mogelijk eetbare planten/struiken en bomen in komen.

Wat heeft een voedselbos met een sterk microbioom of darmflora te maken?

Heb jij ook interesse in eetbare planten en struiken? Op deze website zijn interessante zaden en planten te koop:

Mijn boodschappenmandje zit al vol 😉

Waarom zo’n voedselbos interessant is voor een sterke flora?

Om verschillende redenen.
Een daarvan is dat je voor een sterke flora gevarieerd moet eten. En dat kan heel goed door uit een voedselbos te eten.

Een richtlijn om een sterke flora op te bouwen is dat je zo’n 35 soorten plantaardige voeding per week eet. En dat gaat niet vanzelf!

Kijk maar eens bij de supermarkt in de schappen. Of bij de groentenboer als je die nog ergens hebt. 35 soorten is best lastig.
In een voedselbos kan je allerlei inheemse planten en kruiden laten groeien. Heb je wel eens gehoord van bv grote klis, alpensla, barbarakruid of brave hendrik? Soorten waarvan sommige in het wild aan het verdwijnen zijn. Maar ze zijn dus nog wel verkrijgbaar .Als zaad of plant dan. Niet in de supermarkt.

Een andere reden is dat je jouw microbioom aanvut door simpelweg met je ahnden in contact te zijn met aarde. Want in aarden leven enorm veel kleine microben die een aanvulling vormen op jouw eigen flora.

Heb je nou geen voedselbos? Maakt niet uit. Je kunt ze ook zo in je (moes)tuin of zelfs in een pot op je balkon zetten.

 

Wat je nog meer kunt doen voor een gezonde en sterke darmflora? Je kunt eens mee doen een zacht detox programma . WIj bieden bij elk nieuw seizoen een zachte detox van 2 weken. Laagdrempelig met fantastische resultaten. Kijk hier voor meer informatie.