Denk jij net als veel anderen dat je elke dag uren in de keuken moet staan als je flora compatible wil gaan eten? Of dat je alleen maar kilo’s gekookte broccoli mag eten (bleeeh)  en een geitenwollen sok 2.0 wordt?

Niets is minder waar. Je moet misschien wel wat gewoontes veranderen. En wat meer en beter plannen. Maar man wat kan je lekker eten. En het is vaak juist niet ingewikkeld. Je moet alleen even weten hoe. Het ultieme bewijs is deze supermakkelijke, lekkere soep die je zonder schaamte bij je kerstdiner kunt serveren.

Het is makkelijk te maken, niet duur en ik maak altijd veel en veel meer. Want in de vriezer kun je m een paar maanden bewaren. Dan heb je altijd lekker eten als je even geen tijd/zin of ander smoesje hebt  ;).

 

Alle ingredienten in deze soep zijn superfood voor je flora, en hij is echt superlekker.

Je hebt nodig:

1 knolselderij, geschild en in grove stukken gesneden

2 uien gesnipperd

2 knoflooktenen

1 flinke zoete aardappel in stukken, ik kies altijd de roze die is niet zo zoet. de oranje kan ook, dan wordt je soep iets zoeter

2 biologische bouillonblokjes kip of groente

1 eetlepel rijstolie of bio kokosolie

1 flinke eetlepel tapiocameel

1 eetlepel franse mosterd

peper en zeezout

goede olijfolie extra vierge

 

Je doet:

Uien, knolselderij  aardappel in rijst- of kokos olie in een soeppan op middelhoog vuur, ongeveer 10 minuten laten garen, af en toe roeren

Knoflook erbij persen en 1 min. mee laten bakken

Bouillonblokjes in een kopje kokend water oplossen en toevoegen, met ongeveer een liter water

Laat de soep op middelhoog vuur in ongeveer 20 minuten garen.

Voeg de mosterd toe.

Los het tapiocameel in een bodempje water op en voeg toe aan de soep.

Direct daarna met de staafmixer of blender de soep blenderen. Om te voorkomen dat je klontjes krijgt van het tapiocameel.

Warm de soep nog een paar minuten door en blijf roeren om te voorkomen dat de soep gaat áanbakken’.

Dat komt door het meel dat de soep bindt.

Proef en voeg peper en zout toe als dat nodig is.

 

Druppel voor het opdienen wat lekkere extra vierge olijfolie er overheen.

Serveer het met wat fijngesnipperde kruiden of geroosterde pitjes zoals zonnebloem-, pompoen- of pijnboom pitjes . Daarmee maak je jouw darmflora ook extra blij !

 

 

 

Geniet ervan!